vineri, 29 mai 2009

Muntii Bargaului (Cucureasa): mai 2009

                              
   
      Traseul: comuna Sant-Cartabav-Cartabus-Poiana Mare-Cucureasa (1392 m)-vf. Prajii-Munceii Insirati-Dealul Ursului-comuna Lunca Ilvei-Cotul Cel Mare-Lunca Ilvei


















 

   













7 comentarii:

  1. Mersi Edi! Aceste poze reflecta relieful Bargaului, maguri, paduri, pajisti naturale.
    O zona foarte salbatica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos!
    Vad ca esti de-al casei in Bargau. Ai facut vreodata traseul Pasul Rotunda-pasul Suhard-vf.Cucureasa-munceii Insirati-pasul Tihuta? Daca da, cum e cu orientarea si cam in cat timp se poate face?
    Flaviu

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna! Si eu mi-am propus acest traseu pentru 2012!
    In Bargau sunt doua trasee de creasta, banda rosie: dinspre Suhard-spre Cucureasa-pasul Gradinita-pasul Tihuta si Pasul Stramba-Heniu Mare-Muncel-Oala-pasul Tihuta. In primul traseu ma gandesc la 3 zile in al doilea la 2 zile. Sper sa le fac ambele in vara asta cu plecare din pasul Stramba.
    Traseele le-am facut pe bucati: Rotunda-Cucureasa-1 zi; Cucureasa-Munceii Insirati (nu am mers spre pasul Gradinita, ci spre Lunca Ilvi)-1 zi. Nu am facut continuarea spre pasul Tihuta. Am fost in schimb din Lunca Ilvei spre Coturi-Poana Catunenilor. Gradinita sau Salhoasa-pasul Tihuta ma gandesc ca ar mai fi 1 zi. Stramba-Heniu-Muncel-1 zi; Muncel-Oala-Tihuta ma gandesc la inca 1 zi. Am mai fost pe Oala cu urcare din Tureac.
    Ce ar mai fi de precizat este ca din Cucureasa spre Munceii Insirati marcajul e praf. Am intrat in 2009 intr-o portiune cu traseu marcat prin care nu se puteam inainta din cauza desisului. Nu trebuiei sa mergi neaparat pe trasul marcat, ci sa urmaresti poteca ciobanilor sau poteca de animale.

    Numai bine!

    Succes in toate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru raspuns. Intre timp am citit si celelalte articole de pe site-ul vostru, inclusiv cele cu Bargaul. E fain ca reusiti sa strangeti atatia oameni la ture. La facut marcaje in zona nu va bagati? :).
    Si eu imi propun de multa vreme tura cu Pasul Rotunda-Cucureasa-pasul Tihuta-Heniul Mare-pasul Stramba. Speram sa o pot face in trei zile, dar din ce imi zici tu pare ca e nevoie de 4-5. Am urcat si eu pe Gogoasa, de la cabana Straja (parca asa se numeste, la iesirea din ultimul sat de pe valea Bargaului), dar doar intr-o tura de o zi.
    Multumesc inca o data,

    Flaviu

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Flaviu!
    Traseul este de 3-4 zile, numai ca, marcajele fiind detereorate, este greu sa crezi ca poti face traseul fara sa nu te ratacesti. Asta iti ia timp. De aceea, daca vrei sa faci traseul banda rosie al Bargaului, mai bine iti propui mai multe zile, ca sa o poti duce la capat cu bucurie. Asta ii parerea mea!
    Cu privire la marcaje, am vorbit cu responsabilul salvamont Bistrita despre starea jalnica in care se afla si mi-a spus ca au in vedere sa refaca toate marcajele turistice din judet. Am ramas sa ne intalnim in primavara si sa punem la cale actiunea de marcare si remarcare a muntilor Rodnei, Bargaului, Suhard, Tibles.
    Sa ne auzim cu bine!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca ati comentat pe acest blog!